Saturday, September 12, 2009

Zaman sekolah rendah dulu

pada korang2 yang lahir sbelum aku n ataupon sebaya gan aku mesti ingat mase korang skolah rendah dulu:

1) kat skolah ade salesman jual buku cerita.ari ni bg list, esok mintak duit beli walaupun cerita buku tu dah tau.salesman susu n dadih pon camtu gak.

2) kat library, budak2 mmg baca buku tp just tengok gamba je. sgaja carik yg byk gmbr2 karton tu.... tmbah lagi ade lar buku karektor lat.

3) RMT kat skola mkn x best, tp yg berduit pon join RMT, x phm....mintak ngn mmber nk gantikn tempat,sbb nk mkn nasik wktu pagi

4) pakai pensel box yg bole bukak dpn blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die.siap tayang2 kt mmber pensel box changgeh.

5) main lwn pemadam, syg nak guna utkpadam. rela beli pemadam mahal sbb nk menang. selalunye bid ngn pemadam jaguh...sape kalah kne bg pemadam tu.padahal itu fungsi sbnr, utk padam!

6) pakai pembaris yg bergerigi, selalu nk garis pkai yg betul..ni guna yg berigi..lawa kot. pastu kacau dh pompuan bocorkn air yg dier beli kat kantin gan pembaris tu.

7) cikgu suka pakai pembaris kuning pjg. Ade pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu pgg pon kat situ. kdg2 dicabutnyer.. coz nk rotan budak nnt susah.

8) bulu ayam yg selalunye utk lap meja or tingkap jd ramping krn sering dijadikan rotan oleh cikgu. tapi ade lak budak yg sorokkan benda tu coz xnk ade org kena rotan nnt.

9) time pendidikan seni, lukis sume boleh tp bile time kaler sume hampeh.ade gak buat anyaman pakai kertas warna, kolajla, ape la...

10) main game 2D.super contra, supermario, street fighter, sume pakai tape.

11) jam tgn yang ade lampu kelip2 tu jd idaman, sbb meriah je kalernyer. jeles gan kwn2...mgamuk kat ayah suh beli..

12) takut BCG tp lepas inject poyo la pulak...siap usik mmber2 tu yg xtahan, ckp kne cungkil dengan besi panas la tu la, ni la..tmbh lagi dak perempuan..ciap nangis lagi.

13) balik skola beli JoJo xpon Dendang.Tora pon best gak. Beli se mata2 nak mainan, coklat die x mkn pon. ciap buang agi. bazir dulu ayah jer..rela x mkn waktu rehat.

14) Siri kartun di kaca tv power rangers, ultraman, cybercops, transformers, ninja turtles,Thundercats, maskman, Gaban dan mcm lg.

15) oppss dalam kelas ciap main kejar2. main buaya, main duduk2, yang pempuan lak ciap byk mainan dari rumah.

16) beg sekolah lak nk yg ade gmbr power rangers la.. ultramen la.. n kt tepi tu sentiasa ade botol air.. padahal time rehat xminum pon air tu. g beli air kt kantin.

Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

4 Comment!: on "Zaman sekolah rendah dulu"

gizbo said...

beb nih zaman gua nih..takkan zaman lu pun camnih kot..

Ku aFiF said...

hahahaa..zaman aku berasa lagi ar...
lepas aku terus ilang...haha

Edi Anje said...

Salam ramadhan yg sudah meniti ke penghujung & slmt m'yambut aidilfitri yg bakal menjengah sedikit masa lg..